UKRAINA

NASZE WSPARCIE DLA UCHODŹCÓW

Pomagamy Ukrainie

My, zarząd, rada, pracownicy i wolontariusze Fundacji Sue Ryder z całą mocą potępiamy agresję Rosji na wolną, niepodległą Ukrainę! Nie ma zgody na wojenny dramat, jaki rozgrywa się u naszych sąsiadów. Sercami jesteśmy po stronie Ukrainek i Ukraińców walczących za swój kraj. W tym ogromnym kryzysie humanitarnym organizujemy wszechstronną pomoc.

Po pierwsze, wsparcie kierujemy do tych, którzy przyjęli uchodźców pod swój dach. Wiemy, że i gościom z Ukrainy, i gospodarzom w Polsce może brakować… właściwie wszystkiego. Odzież, obuwie, artykuły gospodarstwa domowego, zabawki dla dzieci – to i wiele więcej mamy z swoich sklepach. Nieodpłatnie przekazujemy te rzeczy potrzebującym.

Po drugie, prowadzimy zbiórkę pieniężną, wszystkie opcje dostępne są poniżej – w tytule płatności prosimy wpisać: „UKRAINA”. Zgromadzonymi środkami wesprzemy osoby, które ugościły uchodźców. Pokryjemy koszty mediów, czynszu, kupimy jedzenie i środki higieniczne.

Po trzecie, angażujemy się w transport uchodźców z terenu Ukrainy. Organizujemy i finansujemy przejazdy oraz odbiory tych ludzi w Polsce. Będziemy starać się także ułatwiać im start w nowe życie. Na to wszystko również potrzebujemy środków finansowych.

Prosimy pamiętać, że kupując w naszych sklepach charytatywnych, także pomagacie nam pomagać.

Na koniec: żadna darowizna nie jest zbyt mała, a wszystkie przeznaczone zostaną na wsparcie naszych sióstr i braci z Ukrainy.

Wpłać przez Siepomaga.pl/PayU
(z opcją płatności cyklicznych)
Pomóż przez serwis PayPal
(z opcją płatności cyklicznych)