NAJNOWSZE PROJEKTY

ROZWÓJ SKLEPÓW

Rozwój sklepów charytatywnych Sue Ryder

Pierwszy sklep charytatywny Sue Ryder powstał w 1992 r. – zakładała go osobiście Sue. Przez blisko 30 lat zdążyliśmy się wiele nauczyć: jak współpracować z darczyńcami, utrzymywać relację z klientami czy szerzyć ideę naszych sklepów. Przeżyliśmy swoje, jak to w biznesie, ale zawsze wiedzieliśmy, że sklepy są kluczowe dla działania Fundacji. Nie mamy najmniejszych wątpliwości, że nadal tak będzie. Chcemy tego i intensywnie pracujemy, by wielkie korzyści ze sprzedaży charytatywnej były udziałem coraz większej liczby ludzi.

Działamy na wielu obszarach

Sklepy charytatywne pozostają najważniejszym źródłem przychodów Fundacji. To dzięki hojności darczyńców i zakupom naszych klientów możemy pomagać innym i dalej budować organizację. Mamy jednak świadomość, że o ile sama idea sklepów charytatywnych nadal ma wielką moc, o tyle wymaga ona ciągłego rozwoju.

Wielkim projektem jest rozszerzenie sieci sklepów stacjonarnych. Obecnie działa ich sześć w Warszawie oraz jeden w Szczecinie i zdecydowanie nie jest to nasze ostatnie słowo. Mamy także sygnały z innych miejsc w Polsce, by otwierać tam sklepy. Ponadto planujemy wdrożenie sklepów specjalistycznych, np. meblowych. Na horyzoncie jest również współpraca z firmami odzieżowymi, które przekazywać będą do sklepów np. końcówki swoich kolekcji.

Promujemy także samą ideę sklepu charytatywnego. Zachęcamy do przekazywania darów i myślenia o naszych sklepach jako ważnym punkcie na mapie zakupów i sposobie na dobroczynność. Istotnym elementem naszych kampanii jest stacja-donacja, czyli rozwiązanie dla osób, które same chciałyby zorganizować zbiórkę. np. w miejscu pracy. Do stacji dołączane są plakaty oraz materiały mailingowe.

Kolejnym krokiem jest wdrożenie sklepu w internecie. E-commerce z roku na rok zyskuje na znaczeniu i trudno na dłuższą metę wyobrazić sobie działanie sklepów charytatywnych bez tego kanału. Jesteśmy gotowi na to wyzwanie. Już je podejmujemy.

Chcesz otworzyć sklep charytatywny Sue Ryder? A może marzy Ci się ogranizacja zbiórki? Napisz do nas lub zadzwoń!

Poznaj kolejne projekty, nad którymi obecnie pracujemy

Fundacja Sue Ryder - Kapitał żelazny dla stabilnego działania Fundacji Sue Ryder

Kapitał żelazny dla stabilnego działania Fundacji Sue Ryder

Organizacje pozarządowe podlegają w dużej mierze takim samym zasadom co sektor biznesu. Aby działać skutecznie…